“Krachttraining is voor topsporters een must”

Krachttraining

Krachttraining is voor topsporters een must. Met krachttraining worden specifieke spiergroepen getraind en sterker gemaakt. Daarnaast train je ook het zenuwstelsel en leren spieren beter samen te werken. Ten slotte krijgt de sporter een extra mogelijkheid om zijn focus te trainen.

Voor de judoka’s is de krachttraining een heerlijke afwisseling op de zware judo trainingen.
Krachttraining kan ook heel zwaar zijn, maar de sporter heeft meer mogelijkheden om de oefeningen zelf te plannen en kan tussendoor een praatje maken. Het sociale aspect is erg belangrijk bij de krachttraining: de sporters controleren en helpen elkaar. Hiermee verbeteren ze hun techniek, het allerbelangrijkste onderdeel bij krachttraining.

Binnen de krachttraining trainen we de jonge sporters eerst op techniek. We maken veel herhalingen met een licht gewicht, zodat de techniek ingeslepen en geautomatiseerd wordt. Hierdoor wordt de conditie van de spieren verbeterd. Zo gauw de sporter de techniek onder de knie heeft, kan de belasting omhoog en trainen we op snel-kracht. Bij de oudere sporters doen we ook max-kracht training, bij voorkeur in een piramide systeem.
Voor de judoka’s vind ik explosiviteit het belangrijkste en dit is één van de moeilijkste vormen om optimaal te trainen.Voor de Judoka’s

Voor de krachttraining hebben we veel verschillende materialen aangeschaft, die we deels in de judo-training gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn touwen, elastieken, schijven met handvatten, ballen en trapjes.

We doen hier ook veel conditie-kracht training mee waarbij we tevens aandacht schenken aan handelingssnelheid en doorzettingsvermogen.

Materialen

Voor de judoka’s wordt de krachttraining ingepast binnen hun persoonlijke programma. Voor sporters die beginnen met krachttraining moet een programma gemaakt worden met specifieke onderdelen, passend bij zijn/haar sport en/of doel. Gezamenlijk met de sporter en de trainers moet hiervoor een duidelijke analyse gemaakt worden. Welke spieren moeten op welke manier verbeterd worden? Wat moet sterker, sneller, explosiever? En hoe lang moet de sporter dit vol kunnen houden?

Als personal trainer kan ik voor elke sporter een trainingsprogramma maken, die per periode wordt aangepast aan de voortgang en nieuwe inzichten. Centraal hierin staat de sporter, die niet alleen een goed gevoel bij deze training moet hebben, maar ook moet zien dat hij/zij zichzelf verbetert.

Interesse?

Neem contact op via het aanmeldformulier, waarna u spoedig antwoord krijgt!

Contact